Klik voor een grote afbeelding
Wandarmatuur

In situaties waarin geen muurarm mogelijk is werd deze muurlantaarn toegepast. Het model is afgeleid van de wereldberoemde lantaarn ontworpen de schilder-uitvinder Jan van der Heyden. Het ontwerp, oorspronkelijk bedoeld voor straatverlichting dateert uit 1663 en is aangepast voor plaatsing direct tegen de muur. In die tijd was de lantaarn bedoeld voor olieverlichting. Het schoorsteentje, vroeger smuiger genoemd, diende om de warmte en rook af te voeren. Het glas is op authentieke wijze in lood gezet.

De lantaarn wordt geleverd in een donkergroene kleur (grachtengroen). De binnenzijde is donkerrood. Optioneel kan de muurlantaarn in (ongeschilderd) koper worden geleverd. Op termijn zal de lantaarn dan oppervlakkig oxyderen, waardoor een patina ontstaat die de lantaarn een authentieke uitstraling geeft.

Als wordt overwogen meerdere verlichtingspunten aan te brengen kan de muurlantaarn in combinatie met een gevellantaarn uitkomst bieden. Laat U zich door onze deskundige ter plaatse adviseren.

Type: Jan van der Heyden muurlantaarn
Maat: 70 x 26 x 15 cm (incl. blok)
Materiaal: Koper (Lantaarn)
Kleur: ongespoten (standaard), donkergroen (speciaal)
Levertijd: ca. 2 maanden (indien voorradig direct leverbaar)

[Meer afbeeldingen]
[Meer informatie]